Web Analytics Made Easy - Statcounter

زیرساخت‌های لازم برای کارسازی چک‌های جدید صیادی از ابتدای سال ١٤٠٠ در شعب بانک صادرات ایران آماده شده و چک‌های جدید از ابتدای سال آینده بر اساس قانون جدید پس از استعلام‌ اعتبار صادرکننده و اطمینان از مالکیت شخص ذی‌نفع در سامانه یکپارچه صیاد بانک مرکزی، در شعب این بانک‌ قابل وصول است.

 

به گزارش گروه بانک و بیمه پول نیوز، بر اساس قانون جدید چک، چک‌های صیادی در سال جدید پس از استعلام‌های لازم و اطمینان از مالکیت شخص ذی‌نفع، در شعب این بانک‌ قابل وصول است و در صورت کسری موجودی، مبلغ مورد کسری چک از موجودی سایر حساب‌های انفرادی ریالی صاحب حساب وصول خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




ورود چک‌های صیادی به عرصه خدمات بانکداری با وجود ویژگی‌های امنیتی متنوع و قابلیت استعلام اعتبار صادرکننده چک، موجب کاهش فراوان میزان تخلفات و ریسک معاملات شده و میزان چک‌های برگشت‌خورده از این منظر، با کاهش قابل توجهی همراه بوده است.


مطابق قانون جدید چک، تمام صادرکنندگان، انتقال‌دهندگان و ذینفعان چک، ملزم به ثبت مشخصات چک‌های صیادی جدید هنگام ثبت، تایید و انتقال در سامانه صیاد هستند. دارندگان چک برگشتی رفع سوء اثر نشده اجازه صدور چک جدید و ثبت آن در سامانه صیاد را ندارند. نام ذی‌نفع چک باید به طور مشخص نوشته شده و صدور چک‌های جدید در وجه حامل ممنوع است. پشت‌نویسی چک‌های طرح جدید باید از طریق ثبت انتقال در سامانه صیاد صورت پذیرد.

تمام حساب‌های صادرکننده چک در تمام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به میزان مبلغ کسری چک پس از گذشت ٢٤ ساعت از ثبت غیرقابل پرداخت بودن (ثبت برگشت چک) به ترتیب اعلامی از سوی بانک مرکزی مسدود خواهد شد.

عدم کفایت موجودی، عدم امکان تامین وجه چک از محل سایر حساب‌های صادرکننده چک در همان بانک، نداشتن انطباق امضا، تشخیص اختلاف در مندرجات برگه چک، صدور دستور عدم پرداخت توسط صادر کننده چک، بسته بودن حساب جاری به دستور مرجع قضایی، قلم ‌خوردگی، عدم انطباق مندرجات برگه با مندرجات ثبت شده در سامانه صیاد و ... از جمله مواردی است که بانک مجاز به پرداخت وجه چک نبوده و با درخواست دارنده چک، موظف به ثبت غیر قابل پرداخت بودن چک در سامانه یکپارچه بانک مرکزی و صدور گواهی‌نامه عدم پرداخت با کد رهگیری مطابق ضوابط قانونی است.

همچنین بر اساس قانون جدید، واریز کسری مبلغ چک به حساب جاری، ارائه لاشه چک به بانک، ارائه رضایت‌نامه در دفاتر اسناد رسمی، نامه رسمی مرجع قضایی یا ثبتی و سپری شدن مدت سه سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت بدون طرح دعوای حقوقی جدید در مراجع قضایی، از جمله موارد لازم برای رفع سوء اثر چک است.

با فراهم شدن زمینه استعلام اعتبار چک‌های صیادی می‌توان از طریق ورود شناسه ١٦ رقمی صیادی برگ چک در سامانه صیاد به پورتال بانک مرکزی به نشانی: www.cbi.ir مراجعه کرد و در قسمت «نظام‌های پرداخت و زیرساخت» و «استعلام وضعیت اعتباری چک صیادی» با وارد کردن شناسه مذکور، استعلام وضعیت اعتباری صادرکننده چک را بررسی کرد. استعلام وضعیت اعتباری صادرکننده چک از طریق ارسال شناسه ١٦ رقمی به سامانه پیامکی ٧٠١٧٠١ امکان پذیر است.

مشتریان و کاربران محترم می‌توانند با مراجعه به صفحه «قانون جدید چک» در بخش تازه‌های سایت بانک صادرات ایران به نشانی: www.bsi.ir ، اطلاعات بیشتری از این قانون دریافت کنند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بانک صادرات چک صیادی خدمات بانکداری پول نیوز سامانه صیاد سامانه صیاد قانون جدید چک صادرکننده چک چک های صیادی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۳۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی مظهری مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران، گفت: این مرکز متولی شماره گذاری کالا و خدمات است که طی ۲۸ سال گذشته بارکدهای بین‌المللی که در فروشگاه‌ها اسکن و استفاده می‌شود، توسط این نهاد صادر شده و در همه دنیا با پیش شماره ۶۲۶ قابل شناسایی هستند؛ این کدها، مشخصات تولید کننده و مشخصات را ارائه می‌دهد؛ بر همین اساس ۷.۵ میلیون قلم کالا در کشور شماره گذاری شده و بسیاری از این کالاها به کشورهای دیگر صادر می‌شوند.

وی ادامه داد: عده‌ای ادعا می‌کردند، زمانیکه امکان صادرات به کشورهای اوراسیا داشتند، باید به الزام زمانی در استانداردی طی کنند؛ به همین دلیل باید بسته بندی‌های نو را مجدد جدا و برچسب‌های جدید را روی کالا نصب می‌کردند. انجام این فرآیند موجب آشفتگی بسته‌بندی می‌شد.

مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران در مصاحبه رادیویی تصریح کرد: برای همین مساله ذکر شده، در حاشیه نمایشگاه اکسپو تهران پیگیری‌هایی برای برگزاری جلسه با نماینده این نهاد بودیم تا در ایران نمایندگی مرتبط به این استاندارد دایر شود؛ پس از این مذاکرات، جلسه‌ای با رایزن اقتصادی ایران در روسیه و مدیران توسعه و تجارت تفاهم نامه‌ای با این شرکت که استاندارد اتحادیه اوراسیا داشته امضا کردیم تا نمایندگی ایران در این شرکت فعال و استاندارد روی کالا در کشور ایران اعلام شود.

مظهری خاطرنشان کرد: یکی از کدهایی که در این کالاهای صادراتی الزام داشت، «ایران کد» بود که پیش نیاز آن، کد استاندارد است؛ در نتیجه اگر کالایی برچسب استاندارد دارد، قطعاً شروط لازم استاندارد اوراسیا آسیا یا (EAC) را نیز دارد.

این مسؤول افزود: البته این تفاهم‌نامه موجب تعامل با نمایندگی می‌شود و دیگر در گمرکات کشورهای اوراسیا معطلی رخ نخواهد داد.

وی گفت: مزیتی که ایجاد شده آن است که تجار ایران باید در کشورهای طرف برای هر کالا ۱۰ روبل هزینه این استاندارد را پرداخت کنند اما در ایران این هزینه به شکل ریالی دریافت می‌شود که این هزینه هم به سود تجار است و از سوی دیگر مانع خروج ارز کشور خواهد شد و هزینه تجار را نیز به یک دهم می‌رساند.

کد خبر 6096116

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • مشارکت‌های مردمی چشم انتظار تسهیلات پروژه‌های نهضت ملی هستند
  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت
  • ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر
  • بانک‌ها در پرداخت تسهیلات جوانی جمعیت همکاری کنند
  • تأکید معاون استانداری لرستان بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال
  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • جذب ۱۰۰۰ میلیارد از تسهیلات تبصره ۱۸ در لرستان